Zeleninový salát s křupavým kuřecím z Corn Flakes strouhanky

14:25

Česká klasika - smažený řízek! Kdo ho nemá rád, není čech :-D Věřím, že několik z Vás zná tu přepadovou chuť několikrát do roka na řízek, protože to tak prostě je. Mohu jíst zdravě jak chci, ale na řízek několikrát chuť je, a nejsem ten typ co si ho zarytě odepře, jen proto, že žiji zdravě bez fritování, smažení atd. Uznávám, že si ho dělám na  olivovém oleji a z kukuřičné strouhanky a obaluji ho ve špaldové mouce, takže žádná bílá mouka, žádný přepálený nevhodný slunečnicový olej...takže vlastně takový zdraví řízek to je :-D Ale nebojte, smažím si i tu opravdovou klasiku....

A právě tahle zdravá varianta kuřecího řízku je nejlepší se zeleninovým salátem. Je jen na Vás z jaké zeleniny si ho vytvoříte. Nejlépe z toho co máte nejraději :-) Můžete použít i nějakou zálivku, ale ať Vám nepřebije chuť řízku.

Připravte si
kuřecí prsa  - tolik kolik chcete mít řízků
zeleninu na salát
případně zálivku podle chuti
špaldovou mouku na obalení
vajíčka na obalení - odhadněte kolik podle vašich kusů řízků
cereálie typu Corn Flakes na strouhanku
sůl, pepř, 
olivový olej
kousek másla
citrón

Postup
Nejdřív si nakrájejte zeleninu a smíchejte případně se zálivkou a dejte salát chladit do lednice. Vezměte si čistou paličku na maso a corn flakes v sáčku pře utěrku rozdrťte na strouhanku. Poté si očistěte maso a naklepejte přes potravinářskou fólii. Osolte, opepřete dle chuti. Řízky už stačí jen obalit v mouce, ve vajíčku a pořádně i ve strouhance. Rozpalte si olivový olej s kouskem másla a řízky smažte dozlatova. 



Pak už jen stačí naservírovat salát a na něho na kousky nakrájený řízek :-))) To celé si pokapte citrónem a nebojte se pokapat i zeleninu. Zelenina s citrónem je skvělá! :) 


Dobrou chuť

Vaše Markéta

You Might Also Like

0 komentářů