Smetanová omáčka ze špenátu s kuřecím masem a bezlepkovými těstovinami s červenou řepou

7:57

S čím asi tak udělat bezlepkové těstoviny s červenou řepou? S něčím co ještě na blogu nebylo a s něčím co se k tomu bude hodit. Vyhrála to smetanová omáčka ze špenátu s kuřecím masem:-) 



Ještě Vám ale chci přiblížit co to jsou ty těstoviny s červenou řepou, než začne samotný recept:-) Jsou to takové zeleninové těstoviny, jako můžete znát třeba zeleninové lupínky. Můžete je skvěle použít i do studeného těstovinového salátu jako zpestření. Nejsou vyrobeny z červené řepy, abyste si nemysleli. Mají jen v sobě přídavek sušené červené řepy. Jsou ale krásně provoněné, tou červenou řepou. Avšak po uvaření už tolik ne. Voda se Vám celá obarví a těstoviny trochu vyblednou. Je hodně důležité je opravdu vařit tak jak píšou na sáčku. U mne píšou 3 minuty. Já to přehnala a na chuti to bylo poznat. Přišlo mi, že snad byly už hotové co jsem je vhodila do vroucí vody :-D Fakt rychlost...


Připravte si na dvě porce
plátek kuřecího prsa
cibuli
cca 400g špenátu - můžete listovej, sekanej, protlak. Záleží na Vás.
kelímek smetany ke šlehání min 33%
česnek podle chuti
muškátový oříšek nebo muškátový květ
sůl a pepř
olivový olej
parmazán na posypání

Postup
Najemno nakrájejte cibuli. Kuřecí prso očistěte a nakrájejte na kostky. Osolte a opepřete. Dejte si vařit vodu na těstoviny. Pak začněte v pánvi rozpalovat olivový olej a ve vhodnou chvíli osmažte cibulku a pak maso. Až maso bude, tak vhoďte špenát. A teď záleží jaký máte. Listovej stačí chvilku spařit vedle v hrnci, nebo dusit přímo v pánvi. Protlak zase jen prohřát. Až bude hotovo, tak zalijete smetanou a okořeňte muškátovým oříškem a podle chuti česnekem. Mezi tím se už uvařila voda na těstoviny, takže nejvhodnější chvíle je tam šoupnout. A řiďte se podle návodu na obalu. Když tři minuty, tak tři minuty :-))) 


A můžete servírovat:-) Nezapomeňte si směs posypat parmazánem. To je pak mňamka.

Dobrou chuť

Vaše Markéta

BTW: Těstoviny jsem koupila u nás v Děčíně u pana Grešíka, což je naše místní zdravá výživa. Neváhejte ale. Můžete i objednávat přes jeho e-shop zde. Mrkněte se i na nejbližší prodejnu, třeba zjistíte, že objednávat nemusíte :-) 

You Might Also Like

0 komentářů